En hedengangen håndboldklub

på Østerbro i København

Se placeringen på Chart.dk

Forside   |    Nyheder   |    Gæstebog   |    Historie   |    Kontakt

Klubbens historie i rids, fusionerne og holdfællesskabet 'Team København Håndbold'.

 

Håndboldklubben 1937 (H 37) blev stiftet den 13. april 1937. H 37 er således i dag en ikke eksisterende håndboldklub, men har gennem alle årene haft hjemsted på Østerbro i København.

 

Tilbage i 1985 opstod der fusionstanker med en anden Østerbroklub, Københavns Håndboldklub (KH), og i H 37 og KH drøftedes muligheden for en sammenlægning. Imidlertid var tiden ikke moden i to så hæderkronede håndboldklubber, og klubfølelsen hos begge klubbers medlemmer overskyggede realiteterne.

 

I april måned 1988 fusionerede H 37 med Boldklubben Borgerdyd (BB), under navnet BB/H 37. Klubbens navn,

BB/H 37, var kun et midlertidigt navn, og i sommeren 1989 blev det på 2 generelforsamlinger vedtaget at skifte navn til Østerbro Håndboldklub (ØHK).

 

Fusionstanker mellem nu ØHK og KH opstod igen i starten af 1990'erne, grundet bl.a. medlemstallene i begge klubber og økonomiske problemer i KH. Men ikke mindst med muligheden for at skabe en stor ungdomsafdeling indenfor håndbolden i København. Mandag d. 27. april 1992 fusionerede Østerbro Håndboldklub og Københavns Håndboldklub under navnet KH/ØHK.

 

I foråret 1994, blot to år efter fusionen, valgte ungdomsafdelingen i KH/ØHK at bryde med seniorafdelingen og stiftede her Håndboldklubben 1994 (HK 94). Dette førte i sidste ende til dannelsen af det nuværende holdfællesskab,

Team København Håndbold, bestående af håndboldklubberne KH/ØHK (på seniorsiden) og HK 94

(på ungdomssiden). Begge klubber repræsenteret i holdfællesskabet med hver deres bestyrelse.

© HÅNDBOLDKLUBBEN 1937 | 2002-2018