En hedengangen håndboldklub

på Østerbro i København

Se placeringen på Chart.dk

Forside   |    Nyheder   |    Gæstebog   |    Historie   |    Kontakt

Hjemmesidens historie.

 

H37.dk på World Wide Web i 2002.

Tilbage i år 2000 fyldte Københavns Håndboldklub (KH) 75 år som Danmarks, og dermed verdens, ældste "rene" håndboldklub. Således blev der nedsat et udvalg i KH/ØHK, som skulle udarbejde et jubilæumsskrift indeholdende historiske begivenheder fra de to hæderkronede københavnerklubber H 37 og KH. I denne forbindelse blev H 37's historie for første gang nedskrevet, hvilket resulterede i 17 siders historie om klubben, fra den tidlige start i 1937 til 1992, inden fusionen med KH. Da jubilæumsskriftet var færdiggjort, kom vi på idéen til at oprette hjemmesiden om H 37. Således startede H37.dk på internettet, torsdag d. 10 januar 2002.

 

Umiddelbart efter oprettelsen af H37.dk, var der basis for at udbygge hjemmesiden. Bl.a. i form af billeder og tekster, fra såvel sportslige som sociale begivenheder, gennem tiden i håndboldklubben. Tidligere medlemmer af H 37 har venligst stillet deres billedarkiv til rådighed for redaktionen på H37.dk.

Håndboldklubben1937Københavns Håndboldklub

 

55 års københavnsk håndboldhistorie.

Hjemmesiden om Håndboldklubben 1937 er i dag et digitalt holdepunkt og mindeside for tidligere medlemmer af H 37, hvor klubbens sportslige og sociale højdepunkter dokumenteres i form af tekst og billeder. Således vil du som besøgende få et indblik i håndboldklubbens betydning som idrætsforening i København, i perioden 1937-1992. H37.dk vil derfor have appel til øvrige besøgende (håndboldentusiaster), som har interesse for Københavnsk håndbold og klubmiljøet her.

 

På H37.dk er der bl.a. mulighed for at læse et rids af klubbens 55 år lange historie, fra den tidlige start i 1937 til 1992 da fusionen med KH blev en realitet. Derudover ligger her udvalgte artikler fra årene 1941-1957 i H 37, venligst udlånt af daværende æresmedlem Svend Hansen, som her tegner et billede af klubbens tidlige historie.

 

3. Division Øst.

Et projekt vi arbejdede med i opstartsfasen var temaet omhandlende klubbens 1. herrehold. Netop 1. HS spillede i perioden fra 1977-1985 i håndboldens 3.division øst. I forlængelse heraf har vi været i kontakt med Dansk Håndbold Forbund, som har været yderst behjælpelige og sendt os stillinger, resultater og topscorerlister fra perioden 1. HS spillede i 3.division øst. Billeder og artikler fra tiden i 3. division øst er digitaliseret og ligger tilgængelig på hjemmesiden.

Det igangværende arbejde på H37.dk består i, at få digitaliseret tekster og billeder fra klublivet i H 37 fra perioden 1970'erne og fremefter. Heriblandt medlemsbladet 'Målet', perioden 1977-1992, og klubbens 40 års jubilæum tilbage i 1977. Billederne fra jubilæet vil udelukkende kunne ses på klubbens interne fotoarkiv, som kræver brugernavn og password for adgang.

Strong Man!

H 37 ølglas 'und eine Stiefel'.

Tilbage i januar 2002, da H37.dk blev etableret, var det ikke intentionen at starte en webshop og sælge H 37 "merchandise". Men de gamle ølglas, med H 37 logo blev fundet frem, og idéen om at sælge ølglas til klubbens medlemmer kom på tale. Vi rettede henvendelse til firmaet Weidingerglas A/S, der i sin tid udfærdigede ølglassene med påtrykt logo.

 

Weidingerglas A/S lå stadig inde med klicheen, og dermed blev idéen gjort til handling. Flere af klubbens medlemmer har siden da erhvervet sig ølglas og støvler. Disse ølglas, med påtrykt H 37 logo, brugte klubben i øvrigt som gave til modstanderholdene ved håndboldstævnerne i Tyskland i 1970'erne. I dag er H 37 Webshoppen lukket ned, da vi efter 10 kunne konstatere at 'salget' ikke ligefrem var 'ekspanderende'. Skulle du som besøgende alligevel have interesse i at købe ølglas og eller 'støvlen' med påtrykt H 37 logo, kontakt da redaktionen for nærmere aftale.

 

KH/ØHK Old Boys Veteran.

Et andet tiltag på H37.dk er hjemmesiden om KH/ØHK (Team København) Old Boys Veteran, der blev oprettet tilbage i 2003. Her er størstedelen af spillerne gamle H 37 folk, som dog i dag ikke længere er aktive på håndboldbanen. Til trods for at have indstillet håndboldkarrieren, samles holdet flere gange årligt til sociale arrangementer i KH/ØHK regi. Besøg KH/ØHK Old Boys Veteran på adressen: http://www.h37.dk/oldboys.

 

H37.dk har været på internettet i nu 15 år, hvor hjemmesiden er blevet udbygget med tekster og billeder fra størstedelen af klubbens 55 år lange historie. Med tiden vil mere materiale blive lagt ud på H37.dk

Afslutningsvis vil jeg gerne opfordre tidligere medlemmer af H 37 til at gennemgå deres håndboldarkiv. Såfremt der findes er brugbart materiale, i form af billeder, tekster m.m., hører vi meget gerne fra jer. Alle indlæg er velkomne, i bestræbelserne på at kunne dokumentere klub livet i H 37 gennem tiden.

 

Med venlig hilsen

 

Henrik Hansen Borring, på vegne af redaktionen på H37.dk

© HÅNDBOLDKLUBBEN 1937 | 2002-2018